Fælgopretning

Vi lakerer IKKE fælge i øjeblikket. 

Kun opretning.

Fælgopretningspriser, 1 stk.

 

Størrelse Fælg uden dæk Fælg med dæk*
13" 300,- 410,-
14" 325,- 445,-
15" 350,- 480,-
16" 400,- 535,-
17" 450,- 595,-
18" 500,- 655,-
19" 600,- 775,-
20" 700,- 890,-
21" 800,- 1010,-
22" 900,- 1130,-
23" 1000,- 1260,-
24" 1000,- 1300,-

*RunFlat dæk - tillæg 25%

OBS: fælgopretningspriser inkluderer IKKE omlakering af fælgen.

Prisen for fælgopretning i København gælder for en løs fælg uden dæk. Vi modtager selvfølgelig også fælge med dækket monteret. Men skal dækket af- og påmonteres af os i forbindelse med reparationen, påregnes der merpris - se tabellen ovenover.

Skal bilen på lift og hjulet skal af- og påmonteres i forbindelse med fælgreparationen, påregnes der et hjulmonteringstillæg.

Hvis fælgen sidder på bilen, kan vi muligvis skaffe et lånehjul - ring og spørg.

 

Ventetider i øjeblikket
Fælg opretning, alu 3-4 dage
Fælg svejsning 3-4 dage
Fælg lakering -

 

 

INFO: vi fræser IKKE fælgene runde i drejebænk for at spare tid (som er desværre ret udbredt i fælgopretningskredse) - vi retter dem op uden at fjerne materiallet!

Flækket fælg. Fælgsvejsning.

Vær opmærksom på, at når fælgen får en kraftig påvirkning, opstår der mikrorevner i metallet, hvilke i sidste ende kan medføre, at den flækker under opretningen. Vi fralægger os ansvaret for flækkede fælge, for dette kan ske selv med en grundig forvarmning og i bedste metalkvalitet. Vi kan svejse fælgen op og rette den efterfølgende, dog mod merpris.

Fælgopretning, skæve fælge, fælgsmed, dansk fælg teknik i ringsted

Ikke alle veje er lige gode. Bilens hjul, som er den eneste kontakt til vejen, bliver konstant udsat for stød under kørslen. De fleste af dem bliver absorberet af dækket, men er stødet hårdt nok, går stødet direkte i fælgen. Det gælder især hjul med en meget lav dækprofil - hvor der ikke er ret meget, der absorberer stødet. Afhængigt af fælgfabrikanten, så er der stor forskel på legeringen, som fælgen er lavet af og mange fælge er så bløde, at de nemt giver efter og bliver ovale. Der skal blot et enkelt hul til, så er skaden sket.

Vibrationer pga. en skæv fælg mærkes som regel ved lavere hastigheder end dem, som forekommer ved dårligt afbalancerede hjul. Ved meget høje hastigheder forsvinder vibrationerne, medmindre fælgen er meget medtaget.

Den umiddelbare tanke, når man opdager, at man kører på en skæv fælg, er at købe en ny. Problemet med denne nemme løsning opstår, hvis den pågældende fælg ikke produceres længere. De fleste bilejere, der havner i denne uheldige situation, vælger at køre alle fire fælge til storskrald og købe et sæt nye - en ret bekostelig affære - især, hvis de "ødelagte" fælge har været i den dyre ende.

Her kommer Hjulfabrikken til undsætning og redder dagen (og fælgen) til en brøkdel af hvad en ny fælg ville koste. Med vores fælgopretningsmaskiner, kan vi på meget kort tid rette fælgen ud, så den bliver 100% rund.

Hos os behøver du ikke at komme med en løs fælg - vi afmonterer hjulet, afmonterer dækket, retter fælgen ud, hvorefter vi monterer dækket, afbalancerer hjulet og sætter det på bilen igen. Alt i én arbejdsgang - imens du drikker gratis kaffe i vores hyggelige venterum :)

Fælgopretning, skæve fælge, fælgsmed, dansk fælg teknik i ringsted

Gode råd, når du søger erstatning for en skæv fælg pga. huller i vejen:

-Du kan søge erstatning hos din kommune, men husk, at du har bevisbyrden. Det er en god idé at vedhæfte et billede eller et vidneudsagn som dokumentation.

- For at få erstatning, skal du have kørt efter forholdene. Det vil sige, at du skal sætte farten ned, hvis vejen tydeligvis er gammel eller i dårlig stand.

- Hvis der sker en skade på bilen, fordi du har kørt ud i rabatten, kan det være yderst svært at få erstatning.

- Din kaskoforsikring dækker i  skader, der skyldes vejen. Få evt. dit forsikringsselskab til at søge erstatning hos kommunen.

- Hvis du får afslag på erstatning fra kommunen, kan du anlægge en sag mod kommunen. Ankenævnet for Forsikring tager sig nemlig kun af sager mellem forsikringsselskaberne og deres kunder.